> 학교소개 > 학교장 인사말

학교장 인사말

서울다솜관광고등학교 홈페이지 방문을 진심으로 환영합니다.

울다솜관광고등학교는
학생 한명 한명을 소중히 하며 다솜(사랑)하는 학교입니다.

국내 최초의 다문화청소년을 위한 고등학교 학력인정 공립대안학교라는 자부심과 긍지를 가지고 직업교육한국어교육에 역점을 두고 인성교육과 더불어 한국사회에 잘 적응할 수 있도록 내실있는 교육과정을 운영하고 있습니다.
바른 마음, 모두 하나’라는 교훈을 바탕으로 학생들이 각자의 소중한 꿈을 키우고, 한국 및 세계를 무대로 활약하는 당당한 직업인으로서 스스로 미래를 개척할 수 있도록 돕는 역할을 하고 있습니다.

앞으로 우리학교의 모든 교직원들은 학생들이 가지고 있는 무한한 가능성을 펼쳐나갈 수 있도록 가치있고 다양한 교육활동을 전개하여 우리 학생들이 미래 다문화사회에서 꼭 필요한 인재들이 되도록 하겠습니다. 아낌없는 관심과 사랑으로 지켜봐 주시길 바랍니다.

감사합니다.

2019 .03. 01

서울다솜관광고등학교장 조중기

Welcome to Seoul Dasom Tourism High School!

'Dasom' is a pure Korean word which means 'to love'. As our school's name suggests, we, Dasom's teachers cherish each of our student.
We have pride as being the first public alternative school for students from multi-cultural backgrounds, whose diploma is legally recognized as equivalent to a high school diploma. Our aim is to provide education which helps our students successfully adjust themselves to the Korean society. Hence, our curriculum mainly focuses on Korean as a Second Language (KSL) and vocational training in two fields: Tourism Contents and Hotel & Tourism Services. It is our mission to assist students in fulfilling their dreams and creating their future as skilled professionals in the areas of their pursuit, both in Korea and on the world stage.

We, Dasom's teachers, will put our best efforts in offering varied, invaluable learning opportunities to our students so that they can realize their full potentials and grow up into highly needed workers in this multi-cultural society.
We are hoping for your continued attention to our school.

Thank you very much.

2019. 03. 01

Principal of Seoul Dasom Tourism High School,
Cho Jung Ki